2009-09-25 12:55:04• hírek • Parajdi Andrea

Nem állnak le a plázatervek

A város különböző részein tervezett plázák beruházói újra mozgásba lendültek. -Több beruházó is jelezte a munkálatok folytatásnak szándékát, úgy tűnik jövőre sokan szeretnének építkezésbe kezdeni, remélve azt, hogy 2012-re mire a válság is megszűnik beindulhat a profittermelés - mondja a polgármester.

A Lucian Blaga sugárútra tervezett Armonia Pláza és a Carrefour hipermarket projektjében módosításokat eszközölt a beruházó, ugyanis változtak a bérlők. Az új terveket ismét jóvá kell hagyni majd ezt követően köthetnek szerződést a cégekkel és kérhetik a bank hitelfolyósítását. A beruházás első egységét 2010 nyár elején kívánják átadni, majd jövő év végére a teljes építkezést be akarják fejezni - tudtuk meg a polgármestertől.

A Golescu híd és a Károlyi út keresztezőséhez tervezett Real Magnum bevásárlóközpontra most próbálják megszerezni az építkezési engedélyeket, ugyanis tavasszal hozzá fognak a tervek kivitelezéséhez. Ilyés szerint az épület nem csupán egy elegáns és különleges hangulatot teremet majd a környéken, hanem annak városrendezési terve az ottani közlekedést is segíti, hiszen a létesítmény a Károlyi útról, illetve a Golescu hídról is megközelíthető lesz, illetve a híd alatt egy utat is kiépítenek, amely összeköttetést biztosít a 16-os lakónegyeddel.

A Stop Shop bevásárlópark projektje is halad. Mint ismert a kereskedelmi komplexum a Károlyi út végén, közvetlenül a Real hipermarket után épül fel, 65 975 négyzetméteren. Értesüléseink szerint már jóváhagyták a városrendezési terv első építkezési engedélykérelmét, amely a Károlyi útra vonatkozik. Első körben ezt az útszakaszt akarják kiszélesíteni majd egy körforgalmat létrehozni a könnyebb bejárhatóság érdekében.

Egyetlen egy beruházó van, amely legalább egy éve nem hallat magáról, amely a Corvinilor utcán hozná létre az Atrium Centert.


Az Atrium Center beruházója legalább egy éve nem hallat magáról
Az Atrium Center beruházója legalább egy éve nem hallat magáról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: